Page 1 of 1

Get Debugger Error each time I open Zeus

Posted: Thu Apr 04, 2013 8:33 pm
by G74SX
Ever since I upgraded to 3.97o, each time I open Zeus, it creates a debugger tab with the same message displayed several (200+) times.

Unexpected error loading debugger module. See the Debugger, Options menu for more details.

Everything else works fine.

Posted: Thu Apr 04, 2013 10:12 pm
by jussij
For Windows 32 bit look here:

Code: Select all

C:\Program Files\Zeus\zDebugger\
For Windows 64 bit look here:

Code: Select all

C:\Program Files (x86)\Zeus\zDebugger\
These are the debugger modules you should have:

Code: Select all

C:\Program Files\Zeus\zDebugger\xdbGCC.dll
C:\Program Files\Zeus\zDebugger\xdbJava.dll
C:\Program Files\Zeus\zDebugger\xdbLua.dll
C:\Program Files\Zeus\zDebugger\xdbPerl.dll
C:\Program Files\Zeus\zDebugger\xdbPython.dll
Check all these modules have the same date.

For any out of date or extra items just rename then to .dll.old and that should fix the issue.

If that does not fix the issue rename them all and then return them one at a time to find the culprit ;)

Cheers Jussi

Posted: Fri Apr 05, 2013 9:54 pm
by G74SX
Those are the modules in the folder. They all had the same date. Jan-15-2013. I renamed them all to .dll.old but it still gives the error screen.
---------------------------------------------------------------------------
Zeus - Version 3.97o
Copyright (c) Xidicone P/L 1993-2013. All rights reserved.
---------------------------------------------------------------------------
Unexpected error loading debugger module. See the Debugger, Options menu for more details.
Unexpected error loading debugger module. See the Debugger, Options menu for more details.
Unexpected error loading debugger module. See the Debugger, Options menu for more details.

Posted: Sat Apr 06, 2013 1:50 am
by jussij
Do a search of your entire machine for this folder: zDebugger

For all such folders found rename them out of the way: zDebugger-old

Cheers Jussi

Posted: Sat Apr 20, 2013 1:26 am
by G74SX
None of your suggestions worked so I uninstalled Zeus and deleted any saved copies. I then downloaded and reinstalled and now it's working as expected. As a matter of fact, it starts faster now than it was prior to doing the remove/reinstall.

Thanks.

Posted: Mon Apr 22, 2013 12:12 am
by jussij
From what you describe I sounds like something went astray with your zConfig configuration files :(

It's good to here a full re-install fixed the issue :)

Thanks for the feedback.

Cheers Jussi